opc_loader

Strijkinstructies

Full Color applicaties

 

Verwarm je strijkbout 5 minuten voor op 160-170 graden (niet heter)* en zet de stoom uit. Pers (drukken met de strijkbout) de plaats waar je de applicatie wilt aanbrengen goed vlak en leg de applicatie met folie naar boven op de gewenste plaats. Zorg voor een goed vlakke en harde ondergrond en pers (drukken met de strijkbout, gebruik hiervoor bijvoorbeeld je lichaamsgewicht) de applicatie in 10-15 sec vast. Wacht tot het geheel is afgekoeld! Verwijder de folie en pers nog eens 5 seconden na met bakpapier ertussen.

 

Gebruik bij meerdere applicaties steeds een schoon stuk bakpapier!

 

*dit is ongeveer tussen wol(**) en katoenstand(***) in, meer richting wol

Indien je niet zeker weet wat de juiste temperatuur op jouw strijkbout is liever met een te lage temperatuur proberen dan te heet, dan kan namelijk de hittebestendige folie smelten.

 

Het is geen velours, geen flex, geen katoen, maar heerlijk soepel, elastisch glad en toch ook zacht materiaal wat makkelijk is aan te brengen.

 

Denk er bij nieuwe stof/ kleding aan deze eerst een keer te wassen (zonder wasverzachter) . En wacht na aanbrengen van de applicatie minimaal 24 uur met wassen.

 

De opstrijkinstructies zijn zo duidelijk als mogelijk weergegeven, heb je alsnog vragen laat me dit a.u.b. weten.

 

Het kleine kledinghuisje is niet verantwoordelijk voor verkeerd aangebrachte applicaties.

 

Strijkinstructie velours applicatiee

 

De strijk/ veloursmotieven zijn geschikt voor op textiel zoals katoen, polyester/katoen en polyester/acryl en zijn tot 40°C wasbestendig. 

 

De motieven zijn op te strijken met de strijkbout op 170 graden* (stoom uit!), met een beetje druk, 15-20 seconden aandrukken (doorzichtige hittebestendige folie aan de bovenkant). 

Daarna laten afkoelen, hittebestendige folie er af halen en met bakpapier ertussen nog 20 seconden nastrijken.

 

Indien het motief niet goed wil hechten eerste stap nog een keer herhalen.

 

 *dit is tussen wol(**) en katoenstand(***) in